Skapa en tavelvägg med illustrationer!

Av Administrator
I Inspiration
May 1st, 2014
1 Comment
8697 Views

Trogna läsare av Älskade Hem vet hur besatt jag är av illustrationer! Det är ju så fantastiskt vackert med en brokig tavelvägg fylld av känslofyllda skapelser skapade med penna och papper. Mixar man dessutom verken med personliga foton kan känsloeffekten lyftas till nya nivåer, på ett sätt som ofta får mig att stå och stirra på väggen tills min omgivning tror att min tankeskiva har hakat upp sig.

Jag har många, många favoriter bland illustratörer, och ni kommer säkerligen få se flera av dem här under tiden som kommer, men jag tänkte börja med ett axplock. Tänk om man kunde rita så här…

Sofie Rolfsdotter

Sofie Rolfsdotter har jag hållit ögonen på ett tag. Jag gillar hennes känslofyllda stil, som ibland ritas fram och ibland skapas i akvarell och sedan reproduceras till tryck. The only time (till vänster) och Caroline (till höger) kostar 295 kr/st för 30×40 cm, och finns att köpa på sofierolfsdotter.se.

Sofie Rolfsdotter illustrationer

Sofie Rolfsdotters illustrationer The only time och Caroline.

 

Susanna Sivonen

Älskade Hem träffade på illustratören Susanna Sivonen under Formex, där hon var en av Young Designers, och hon tjusade oss från första stund. Susanna berättade med glödande entusiasm om hur hon ritar sina sötroliga illustrationer utifrån känslor och tankar. Illustrationerna blir därmed en storytelling som kopplar till upplevelser man känner igen sig i. Som illustrationen Happy Nervous (till vänster), som visar precis den cirkus av fladdrande känslor och hoppfulla tankar som kan fara runt i ens kropp ibland. Eller Kukkiva Luovuus (till höger), som visar blommande kreativitet. Det här är illustrationer man vill titta länge på för att upptäcka varje detalj. Susanna Sivonens posters finns hos Nordic Design Collective och kostar 460 kr/st i måtten 42×59,4 cm.

Susanna Sivonen illustrationer

Susanna Sivonens illustrationer Happy Nervous och Kukkiva Luovuus.

 

Tovelisa

Tove Larris, även kallad Tovelisa, målar en värld där jag skulle vilja krypa in och bygga bo. Det är sött, det är pasteller, och det är hjärta, känslor och lust. Hennes illustrationer kan du hitta Tovelisas sajt och på Nordic Design Collective, för priset 250 kr/st för 30×40 cm.

Tovelisa illustrationen Pussar

Tovelisas illustration Pussar.

Tovelisa illustration Tebjudning

Tovelisas illustration Tebjudning.

 

Hanna Karlzon

Det här är illustrationer jag vill pryda min sommarstuga med! Umeå-tjejen Hanna Karlzon ritar utsökt detaljrikt med fokus på naturupplevelser. Longing for summer (till vänster) och Into the sun (till höger) känns perfekt såhär i vårtider.

Hanna Karlzon illustration Longing for Summer

Hanna Karlzons illustrationer Longing for Summer och Into the Sun.

 

Och till alla som vill ha något fint till barnrummet – kolla in den här sötingen med namnet Brave! Alla kostar 299 kr i A3-format och kan köpas på hannakarlzondesign.

Hanna Karlzons illustration Brave

Hanna Karlzons illustration Brave.

 

Filippa Crom Brage

Det tog ett tag innan jag upptäckte att min ordningssamma Plaza Publishing-kollega Filippa Brage om kvällarna blev Filippa Crom Brage som skapar vilt vackra tavlor. Det är djärvt, det är symboliskt, och det är ljuvligt. Filippa säljer sina verk på Cromdesignart, där du kan fylla i ett formulär för en prisförfrågan.

Filippa Crom Brage illustration

Filippa Crom Brage skapar vilt vackra tavlor och illustrationer fulla av symbolik.

One Response to “Skapa en tavelvägg med illustrationer!”

  1. […] blog Älskade hem had an amazing article on how to create a poster wall with illustrations, we saw posters from Sofie […]

Leave a Reply